Algemeen

Koningsdag 2018


Op vrijdag 27 april vierden wij in Dieteren traditie getrouw Koningsdag samen met Schutterij St. Stephanus, Fanfare Eendracht en Stichting Samenwerkende Buurten Dieteren.
Dit jaar waren de weergoden ons weer zeer goed gezind en scheen de zon al vroeg. Het afhalen van de kinderen met hun versierde fietsjes aan gemeenschapshuis “de Koppel” was een waar feest. Zoveel kinderen hadden we in lange tijd niet gezien en alle voertuigjes waren prachtig versierd. Vanaf de Koppel ging het in een bonte sliert naar het huis van Thei Schulpen. Hier stond het koningspaar van de Schutterij klaar om een 1e ronde door het dorp te maken. Niek en Els Leurs zijn voor het 2e jaar achtereen het koningspaar van de schutterij en hadden er zin in! In een prachtig rode jurk was Els een waardig koninginen Niek had zijn koningszilver trots omhangen. Maar ook Thei Schulpen mocht in zijn nieuw rang als Luitenant-Generaal in een nieuw uniform in zijn schutterij treden. Ook hij staat er prachtig op! Na een ronde door het dorp ging het al snel naar de feestweide aan de Bosweg. Hier was er tijd om het koningspaar en de nieuwe Generaal te feliciteren en vervolgens was er een vliegdemonstratie van de roofvogels van Yuki Onna. Alle kinderen en hun ouders en andere belangstellende kregen uitleg over de vogels en mochten actief deelnemen aan de vliegshow. Hierna was er voor alle kinderen de mogelijkheid om samen met één van de roofvogels op de foto te gaan en konden alle vogels nog van dichtbij bekeken worden. Natuurlijk waren er ook weer spellen voor groot en klein en was er het Burgerschieten en jeugd Windbuksschieten. Het was een geslaagde dag met heerlijk weer lekker eten en genoeg te drinken.
Sandra Klein uit Brunssum won het burgerschieten met de zware buks en Femke Slangen won voor de 2e maal op rij het Jeugd Windbuksschieten. Remco Ramacher was de winnaar bij de spellen.
|Doorsturen