Muziek

Jubileumfeest Schutterij St. Stephanus


Schutterij Sint Stephanus Dieteren 180 jaar.

Dit jaar bestaat de schutterij 180 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren organiseert schutterij Sint Stephanus in het weekend van 1,2 en 3 juni dit jaar een jubileumfeest. Het programma van dit weekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 1 juni.
Om 13.00 starten wij het feestweekend met de Limburgse Middig Deetere. Dit is een culturele middag waarin zang en kolder de boventoon voeren. Met o.a. Spik en Span, Volle Pulle, De Old Timer kapel uit Nieuwstadt en anderen. Een middag om absoluut niet te missen. Kaarten a € 7,50 (voorverkoop) of €10 aan de kassa, koffie en een lekker stuk vlaai inbegrepen, bestellen kan via Limburgse-middig-deetere@hotmail.com. Of via 06-22409441.

Zaterdag 8 juni.
Om 13.30 uur starten we met een schietwedstrijd. ‘De sjlaag om de Koppeleberg’.
Tijdens deze ‘sjlaag’ kunnen teams bestaande uit minimaal 6 personen met elkaar wedijveren op diverse schietonderdelen. Op deze gezellige en sportieve middag is iedereen van harte uitgenodigd om te komen kijken of meedoen natuurlijk. Geef je daarom op met minimaal 3 of gezellig met 6 vrienden, collega’s of bekenden. VOL=VOL. Aanmelden kan op: sjlaagomdekoppeleberg@gmail.com of via 06-28471487. Kosten voor deze middag zijn €10 p.p. incl. een consumptie en de hele middag wordt muzikaal ondersteund door de Dirgelländer Muzikanten en zaate hermenie De Roepoepers.

Zondag 9 juni.
Zondagmiddag om 14.00 uur vindt het 1e bondsfeest plaats van schuttersbond Eendracht Born –Echt en omstreken. Maar liefst 20 schutterijen zullen, vooraf gegaan door Fanfare Eendracht Dieteren door de straten van Dieteren marcheren. Later deze middag vinden de traditionele schiet-, muziek- en exercitie wedstrijden plaats op het feestterrein aan de Bosweg. Met als hoogtepunt het bekendmaken van de winnaar van de dagbeker. De muzikale omlijsting van het schuttersfeest zal in handen zijn van niemand minder dan Volle Pulle en Spik en Span.
|Doorsturen